Špagety s rukolou a kapari
Suroviny
- 350 g Špagety, Makarony
- 175 g Rukola
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.75 kávová lžička Sůl
- 3 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 16 g
- Sodík 657 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 10.9 mg
- Draslík 891 mg
- Vláknina 16273.3 mg
- Vitamín A 16273.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve ustrouháme kůru ze dvou limet a z jedné vymačkáme šťávu. Třetí limetu rozkrojíme na čtvrtiny a dáme stranou.
-
2
V hrnci svaříme osolenou vodu (1/2 lžičky soli) a uvaříme v ní špagety al dente. Scedíme je a necháme okapat.
-
3
Mezitím, co vaříme těstoviny, dáme do pánve 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme limetovou kůru, po půl minutě přidáme nadrobno nasekaný česnek, 1/4 lžičky sušené červené papriky, nadrobno nakrájená sušená rajčata a opláchnuté okapané kapary. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme špagety a ještě asi 3 minuty restujeme. Zalijeme limetovou šťávou, vmícháme opranou, osušenou a nahrubo nakrájenou rukolu a vše promícháme.
-
4
Směs osolíme, opepříme, na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a ozdobíme klínky limety. Hned servírujeme.