Sladkokyselý rybí salát
Suroviny
- 230 g Pstruh
- 230 g Treska aljašská
- 120 g Ananas
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Kafirové listy
- 1 hrst Potočnice
- 0.5 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 54.8 mg
- Draslík 1092 mg
- Vláknina 2985.9 mg
- Vitamín A 2985.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a přelijeme vodou. Stéblo citronely rozpůlíme, jemně naklepeme tupou stranou nože a s limetkovými listy položíme na rybí maso. Chilli papričku propícháme vidličkou, přidáme na pánev. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme 8 minut. Uvařené necháme vychladnout.
-
2
Maso vyjmeme, kůži stáhneme, rozebereme na kousky a odstraníme kosti. V misce smícháme s drobně nakrájenými cibulkami, na kostky nakrájeným ananasem a na kostičky nakrájenou paprikou.
-
3
Na talíře rozložíme potočnici, upravíme směs s rybím masem a odložíme.
-
4
Všechny suroviny na zálivku smícháme a zálivkou pokapeme směs s rybím masem. Salát ozdobíme pažitkou a servírujeme.