Sladkokyselý rybí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Pstruh
  • 230 g Treska aljašská
  • 120 g Ananas
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Kafirové listy
  • 1 hrst Potočnice
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 1092 mg
  • Vláknina 2985.9 mg
  • Vitamín A 2985.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a přelijeme vodou. Stéblo citronely rozpůlíme, jemně naklepeme tupou stranou nože a s limetkovými listy položíme na rybí maso. Chilli papričku propícháme vidličkou, přidáme na pánev. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme 8 minut. Uvařené necháme vychladnout.

  • 2

    Maso vyjmeme, kůži stáhneme, rozebereme na kousky a odstraníme kosti. V misce smícháme s drobně nakrájenými cibulkami, na kostky nakrájeným ananasem a na kostičky nakrájenou paprikou.

  • 3

    Na talíře rozložíme potočnici, upravíme směs s rybím masem a odložíme.

  • 4

    Všechny suroviny na zálivku smícháme a zálivkou pokapeme směs s rybím masem. Salát ozdobíme pažitkou a servírujeme.

Komentáře k receptu