Jablečná štola s vlašskými ořechy a obilnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 27 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 412.8 mg
- Vláknina 7465 mg
- Vitamín A 7465 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nasekáme nahrubo vlašské ořechy, smícháme s moukou, třtinovým cukrem a skořicí. Poté přimícháme 50g másla, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme stranou.
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme oblilné vločky a ještě krátce prošleháme. Směs necháme 5minut odstát.
-
3
V kastrůlku pomalu rozehřejeme 50g másla, přilijeme ho ke směsi vajec a důkladně promícháme.
-
4
Troubu předehřejeme na 180C.
-
5
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Poté přimícháme cukr a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček, uhladíme a posypeme ořechovou směsí.
-
6
Štolu pečeme zhruba 60minut.