Banánová hnědá Betty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 20 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 1298 mg
- Vláknina 21732.8 mg
- Vitamín A 21732.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
-
2
Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.
-
3
Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.
-
4
Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.