Broskvové galetky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 18 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 64.9 mg
- Draslík 270 mg
- Vláknina 9054 mg
- Vitamín A 9054 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr, mouku, vejce a máslo zpracujeme na vláčné těsto. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme a dáme ho na hodinu do lednice.
-
2
Mezitím si připravíme náplň: broskve necháme okapat, osm půlek dáme stranou a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pánve, přidáme citrónovou šťávu, mletý zázvor a lžíci zavařeniny. Vaříme na středním plameni asi 5-10 minut, až se objem zmenší na 300 ml. Občas promačkáme. Necháme vychladnout.
-
3
Z těsta vyválíme kruhový plát o průměru 35 cm a přendáme ho na plech. Prsty zahrneme okraje ke středu, až se průměr zmenší na 25 cm a okraj je 2 cm vysoký, okraje posuneme do středu a utvoříme 7 stejně velkých obloučků. Vznikne tvar květiny.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 25 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a nandáme na něj náplň z broskví.
-
5
V rendlíku na středním ohni necháme rozpustit zbytek broskvové nebo meruňkové zavařeniny. Zbývající poloviny broskví nakrájíme na tenké plátky tak, aby se neporušil tvar půlky broskve. Opatrně přendáme broskve na náplň v koláči a potřeme je rozpuštěnou zavařeninou.