Americké krémové hrnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 315 g Mandarinky
  • 45 g Cukr krupice
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 173.6 mg
  • Draslík 152.4 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 620.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozšleháme metlou vejce, mléko, cukr a vanilkovou tresť, až se zcela spojí. Směs nalijeme do šesti hrníčků nebo misek o objemu 175 ml.

  • 2

    Hrníčky postavíme do pánve o průměru 30 cm a naplníme vodou tak, aby sahala do poloviny hrníčků. Pánev zakryjeme a vodu přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 10 minut, až začne směs při okrajích tuhnout. Odstavíme z ohně a necháme stát zakryté asi 15 minut, dokud směs neztuhne zcela. Hrníčky vyjmeme z pánve, dáme do lednice a chladíme asi 2 hodiny.

  • 3

    Těsně před servírováním polijeme každou porci lžící javorového sirupu a dílky mandarinek z kompotu.

Komentáře k receptu