Horké banánové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 469.9 mg
- Vláknina 5862 mg
- Vitamín A 5862 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme a nakrájíme, dáme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou, potom vše rozmačkáme vidličkou.
-
2
Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 25 g moučkového cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Opatrně spojíme s rozmačkanými banány.
-
3
Směs plníme do olejem vymazaných zapékacích misek o objemu 300 ml. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí v miskách vyběhnout a zhnědnout.