Horké banánové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Banány
  • 25 g Cukr moučkový
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 469.9 mg
  • Vláknina 5862 mg
  • Vitamín A 5862 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány oloupeme a nakrájíme, dáme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou, potom vše rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 25 g moučkového cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Opatrně spojíme s rozmačkanými banány.

  • 3

    Směs plníme do olejem vymazaných zapékacích misek o objemu 300 ml. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí v miskách vyběhnout a zhnědnout.

Komentáře k receptu