Kapr pečený s jablky a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 40 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1096.4 mg
- Vláknina 5756 mg
- Vitamín A 5756 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.
-
2
Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.
-
3
Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.