Clafoutis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Mandle
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Třešně
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Slivovice
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 356.3 mg
  • Draslík 255.7 mg
  • Vláknina 3391.5 mg
  • Vitamín A 3391.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené vypeckované třešně necháme trochu roztát.

  • 2

    Vejce a žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme 60 g změklého másla. Postupně vmícháme mouku, 10 g mletých mandlí, škrob a smetanu.

  • 3

    Zbytkem másla vymažeme keramickou formu na koláč. Dáme do ní třešně a ochutíme je višňovicí. Pak přelijeme třešně vaječným krémem a posypeme mandlovými lupínky.

  • 4

    Formu dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 30 minut. Pokud začnou mandle příliš hnědnout, zakryjeme formu alobalem.

  • 5

    Hotový clafoutis můžeme podávat přímo ve formě, horký nebo studený.

Komentáře k receptu