Medové hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 368.7 mg
- Vláknina 11246.2 mg
- Vitamín A 11246.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.
-
2
Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.
-
3
Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.
-
5
Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.
-
6