Salát z kysaného zelí s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363.8 mg
  • Vláknina 8589 mg
  • Vitamín A 8589 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme a přidáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Nálev ze zelí ochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem, nasekaným koprem a přidáme olej. Nalijeme na salát a necháme v chladu proležet.

Komentáře k receptu