Empanadas plněné ovocem
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
- 225 g Hrozinky
- 275 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Banány
- 2 ks Pomeranče
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 10 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 383.4 mg
- Vláknina 7148.3 mg
- Vitamín A 7148.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, cukr, chlazené kousky másla a vytvoříme drobenku. Přidáme rozšlehaný žloutek a ledovou vodu, hněteme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něho kouli.
-
2
Máslo na náplň rozpustíme v rendlíku, přidáme drcené banány Plantain, hřebíček a skořici. Vaříme 3 minuty na mírném plameni. Vmícháme hrozinky s nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, až se šťáva vypaří. Necháme vychladnout.
-
3
Těsto vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 10 cm. Kolečka přendáme na plech a na každé dáme trochu náplně. Kraje koleček navlhčíme vodou, těsto přeložíme přes náplň a okraje přitlačíme, aby se uzavřely. Potřeme mlékem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, až budou zlaté. Necháme trochu vychladnout, posypeme krupicovým cukrem a podáváme teplé s celými mandlemi a pomerančovými dílky.