Jahodový dort z plátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Tuk rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.2 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 šálek Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 131.1 mg
  • Draslík 71.5 mg
  • Vláknina 1277.5 mg
  • Vitamín A 1277.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko s moukou a máslem smícháme a šleháme na ohni do zhoustnutí. Poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme vychladlou směs a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, potřeme je tukem a zaprášíme polohrubou moukou.

  • 3

    Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme, rozetřeme na připravené pláty z pečicího papíru a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Papír sejmeme z ještě vlahých plátů, na jeden naneseme našlehanou a moučkovým cukrem oslazenou smetanu smíchanou s nakrájenými jahodami (třetinu množství), překryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Stejným způsobem ozdobíme i povrch dortu.

Komentáře k receptu