Bublanina z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 800 g Višně
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 184 mg
  • Vláknina 3457.6 mg
  • Vitamín A 3457.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo.

  • 2

    Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými čerstvými višněmi (nebo okapanými kompotovanými višněmi).

  • 3

    Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

  • 4

    Upečenou bublaninu pocukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.

Komentáře k receptu