Bublanina z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 184 mg
- Vláknina 3457.6 mg
- Vitamín A 3457.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo.
-
2
Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými čerstvými višněmi (nebo okapanými kompotovanými višněmi).
-
3
Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
-
4
Upečenou bublaninu pocukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.