Míchaný kukuřičný salát
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Kukuřice cukrová
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej salátový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1289 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1190.1 mg
- Vláknina 21574 mg
- Vitamín A 21574 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kukuřičné palice uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě do měkka, po uvaření vyloupáme zrnka.
-
2
Hrášek vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka a necháme okapat. Očištěnou papriku a jablko nakrájíme na kostičky, nakládanou okurku pokrájíme na půlkolečka. Přidáme kukuřičná zrna, ocet, cukr, sůl a olej, vše promícháme, necháme chvíli proležet.
-
3
Salát rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.