Vepřové kotlety s klobásou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory
  • 400 g Klobása Dunajská
  • 800 g Jablka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 1404.1 mg
  • Vláknina 13650.4 mg
  • Vitamín A 13650.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky. Brambory dáme do horkého vývaru a uvaříme do poloměkka. Přidáme jablka, vaříme, až brambory zcela změknou a vsají vývar.

  • 2

    Omyté kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na oleji. Před koncem pečení přidáme klobásy, rychle je opečeme.

  • 3

    Brambory s jablky upravíme na mísu, opepříme je, poklademe kroužky cibule osmahnutými do zlatova na másle a obložíme kotletami s klobásami.

Komentáře k receptu