Třešňová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 9 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 40.9 mg
- Vláknina 1805 mg
- Vitamín A 1805 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do propláchnuté rýže vlijeme mléko, přidáme kostky cukru, citronovou kůru, špetku soli a zvolna vaříme.
-
2
Když směs prochladne, přimícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, špetku skořice a omyté, vypeckované třešně. Vše dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy (nebo do pekáčku). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Třešňovou rýži podáváme s ovocnou šťávou.