Třešňová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 0.12 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 5 ks Cukr kostkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 hrst Třešně
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 40.9 mg
  • Vláknina 1805 mg
  • Vitamín A 1805 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do propláchnuté rýže vlijeme mléko, přidáme kostky cukru, citronovou kůru, špetku soli a zvolna vaříme.

  • 2

    Když směs prochladne, přimícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, špetku skořice a omyté, vypeckované třešně. Vše dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy (nebo do pekáčku). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Třešňovou rýži podáváme s ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu