Vepřové kotlety s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 69.9 mg
  • Draslík 379.3 mg
  • Vláknina 2413 mg
  • Vitamín A 2413 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V kastrolu na rozehřátém oleji maso po obou stranách rychle opečeme, zakapeme šťávou z 1/2 citronu, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a přidáme citronovou kůru. Kotlety dusíme do měkka, před podáváním odstraníme citronovou kůru.

  • 3

    Podáváme s rýží a každou proci ozdobíme dílkem citronu.

Komentáře k receptu