Vepřové kotlety obložené jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 25 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 103.2 mg
- Draslík 689.5 mg
- Vláknina 9263 mg
- Vitamín A 9263 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na sádle. Potom maso zalijeme smetanou.
-
2
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka a opečeme je na másle spolu s předem namočenými, vypeckovanými švestkami.
-
3
Při podávání zdobíme kotlety kolečky jablek a přeléváme je smetanovou omáčkou ochucenou citronovou šťávou. Do otvoru v kolečkách jablek vložíme švestky.