Mletý steak z filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.07 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 182.8 mg
  • Draslík 1144.1 mg
  • Vláknina 49836 mg
  • Vitamín A 49836 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Potom maso umeleme, osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem. Hmotu zformujeme do 2 steaků a na části oleje je zvolna opečeme po obou stranách. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule. Steaky přendáme na nahřáté talíře, obložíme cibulí, dílky citronu, tlučeným pepřem a snítkou kopru.

Komentáře k receptu