Mletý steak z filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 7 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 182.8 mg
- Draslík 1144.1 mg
- Vláknina 49836 mg
- Vitamín A 49836 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet.
-
2
Potom maso umeleme, osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem. Hmotu zformujeme do 2 steaků a na části oleje je zvolna opečeme po obou stranách. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule. Steaky přendáme na nahřáté talíře, obložíme cibulí, dílky citronu, tlučeným pepřem a snítkou kopru.