Rychlý jablkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 119.3 mg
  • Vláknina 1974.2 mg
  • Vitamín A 1974.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru zpracujeme žloutky s oloupanými, na plátky nakrájenými jablky bez jádřinců.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme jej s jablečnou hmotou ochucenou citronovou kůrou a vložíme do máslem vymazané nákypové formy.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu