Podhimálájská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 125 g Meruňky sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Husí krev
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1019.7 mg
  • Vláknina 43939.1 mg
  • Vitamín A 43939.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody.

  • 2

    Čočku přes noc namočenou zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a zvolna vaříme asi 35 minut. Přidáme sušené meruňky, koření a krev. Vše vaříme ještě 30 minut.

  • 3

    Nakonec polévku ochutíme solí, octem a cukrem.

Komentáře k receptu