Podhimálájská polévka
Suroviny
- 250 g Čočka jedlá
- 125 g Meruňky sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Husí krev
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 2 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1019.7 mg
- Vláknina 43939.1 mg
- Vitamín A 43939.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody.
-
2
Čočku přes noc namočenou zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a zvolna vaříme asi 35 minut. Přidáme sušené meruňky, koření a krev. Vše vaříme ještě 30 minut.
-
3
Nakonec polévku ochutíme solí, octem a cukrem.