Pečená žabí stehýnka
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 18 dkg Žabí stehýnka
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 58.3 mg
- Draslík 355.3 mg
- Vláknina 5124 mg
- Vitamín A 5124 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná stehýnka namočíme v mléce a obalíme v mouce.
-
2
Připravená stehýnka orestujeme na pánvi na másle dozlatova (asi 5 minut), vyjmeme je a přendáme na talíř.
-
3
Na zbylé máslo na pánvi dáme nasekaný česnek, nasekané bylinky a krátce podusíme. Šťávu prolisujeme a nalijeme na stehýnka. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou, pokapanou octem a olejem.
-
4
Podáváme posolené s kolečky citronu.