Pečená žabí stehýnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 18 dkg Žabí stehýnka
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 58.3 mg
  • Draslík 355.3 mg
  • Vláknina 5124 mg
  • Vitamín A 5124 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná stehýnka namočíme v mléce a obalíme v mouce.

  • 2

    Připravená stehýnka orestujeme na pánvi na másle dozlatova (asi 5 minut), vyjmeme je a přendáme na talíř.

  • 3

    Na zbylé máslo na pánvi dáme nasekaný česnek, nasekané bylinky a krátce podusíme. Šťávu prolisujeme a nalijeme na stehýnka. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou, pokapanou octem a olejem.

  • 4

    Podáváme posolené s kolečky citronu.

Komentáře k receptu