Vepřové žebírko s vinnými hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 49 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 567.9 mg
- Vláknina 1920.8 mg
- Vitamín A 1920.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté vepřové pečeně nakrájíme 4 žebírka, naklepeme je, osolíme a okořeníme skořicí a pepřem. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
-
2
Opečená žebírka dáme na nahřátou mísu, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme hrozny, prohřátými na másle.
-
3
Podáváme s rýží, okořeněnou šafránem.