Štěpánská omeleta (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 1200 g Vejce slepičí
  • 350 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Džem meruňkový
  • 500 g Kompot meruňkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 519.6 mg
  • Draslík 231.7 mg
  • Vláknina 4750 mg
  • Vitamín A 4750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

  • 2

    Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh.

  • 3

    Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku.

  • 4

    Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy.

  • 5

    Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem.

Komentáře k receptu