Štěpánská omeleta (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 21 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 519.6 mg
- Draslík 231.7 mg
- Vláknina 4750 mg
- Vitamín A 4750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
-
2
Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh.
-
3
Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku.
-
4
Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy.
-
5
Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem.