Opékané lilky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 477.1 mg
  • Vláknina 13770.5 mg
  • Vitamín A 13770.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme a necháme chvíli stát.

  • 2

    Osušené lilky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Upravíme je na talíře, potřeme česnekem utřeným se solí a pokapeme citronovou šťávou. Ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo slané pečivo.

Komentáře k receptu