Treska v mandlové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 50 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80.3 mg
  • Draslík 115.9 mg
  • Vláknina 2523.6 mg
  • Vitamín A 2523.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme, opepříme a naskládáme těsně vedle sebe do smaltovaného hrnce. Zalijeme na 20 minut citronovou šťávou.

  • 2

    Potom maso vyjmeme, potřeme máslem a vložíme do vymazaného pekáče. Smícháme mleté mandle, mléko, smetanu, sůl, směs rozetřeme na filé, dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku skořice a posypeme strouhankou. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu