Treska v mandlové omáčce
Suroviny
- 750 g Filé z aljašské tresky
- 50 g Mandle mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80.3 mg
- Draslík 115.9 mg
- Vláknina 2523.6 mg
- Vitamín A 2523.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osolíme, opepříme a naskládáme těsně vedle sebe do smaltovaného hrnce. Zalijeme na 20 minut citronovou šťávou.
-
2
Potom maso vyjmeme, potřeme máslem a vložíme do vymazaného pekáče. Smícháme mleté mandle, mléko, smetanu, sůl, směs rozetřeme na filé, dochutíme solí, pepřem, přidáme špetku skořice a posypeme strouhankou. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.