Candát na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 36.1 mg
- Draslík 563.4 mg
- Vláknina 1982.5 mg
- Vitamín A 1982.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet.
-
2
Na másle osmažíme jemně nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, šalotku a kůži z candáta. Přidáme porce ryby, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni po obou stranách asi 15 minut. Scedíme, přidáme vývar, kousek másla a citronovou šťávu.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.