Srnčí hřbet s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 12 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 31.4 mg
- Draslík 161 mg
- Vláknina 2739.2 mg
- Vitamín A 2739.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 83.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu necháme nabobtnat v mléce a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
-
2
Tvaroh, jogurt, cukr a vanilkový cukr umícháme dohladka a vmícháme tuhnoucí želatinu.
-
3
Do formy na srnčí hřbet vyložené alobalem rozložíme piškoty a pokapeme je rumem. Vrstvíme na ně střídavě tvarohový krém, ovoce a znovu piškoty - budou tvořit poslední vrstvu. Moučník zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout.
-
4
Před podáváním ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.