Pudink černobílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 25 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 212.2 mg
- Vláknina 6096.2 mg
- Vitamín A 6096.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme obě vejce a sůl.
-
2
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta smícháme s kakaem, polovinu s citronovou kůrou.
-
3
Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejdříve ji naplníme tmavým a potom světlým těstem. Formu uzavřeme a pudink vaříme 90 minut ve vodní lázni.
-
4
Formu zchladíme, otevřeme a necháme odpařit. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou omáčkou.