Srnčí řízky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 640 g Srnčí kýta
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 277.8 mg
  • Vláknina 10037.5 mg
  • Vitamín A 10037.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, okraje nařízneme a naklepané maso naložíme na 20 minut do marinády.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním 2 lžic oleje s rozemnutým bobkovým listem, tymiánem, kroužky cibule, pepřem a citronovou šťávou.

  • 3

    Řízky vyjmeme a necháme okapat. Maso osolíme, namočíme do rozpuštěného másla a obalíme je ve strouhance. Připravené řízky smažíme na horkém tuku po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Podáváme obložené plátky pomeranče a šípkovou marmeládou.

Komentáře k receptu