Srnčí řízky smažené
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 640 g Srnčí kýta
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 ks Cibule
- 2 ks Pomeranče
- 0.5 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Marmeláda šípková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 47 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 277.8 mg
- Vláknina 10037.5 mg
- Vitamín A 10037.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, okraje nařízneme a naklepané maso naložíme na 20 minut do marinády.
-
2
Marinádu připravíme smícháním 2 lžic oleje s rozemnutým bobkovým listem, tymiánem, kroužky cibule, pepřem a citronovou šťávou.
-
3
Řízky vyjmeme a necháme okapat. Maso osolíme, namočíme do rozpuštěného másla a obalíme je ve strouhance. Připravené řízky smažíme na horkém tuku po obou stranách dozlatova.
-
4
Podáváme obložené plátky pomeranče a šípkovou marmeládou.