Žabí stehýnka smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Žabí stehýnka
  • 27.5 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 5596.2 mg
  • Vitamín A 5596.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá stehýnka marinujeme v citronové šťávě, soli a pepři asi 1-2 hodiny.

  • 2

    Potom stehýnka osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. V rozpáleném oleji je smažíme dozlatova.

  • 3

    Pokrm posypeme petrželkou a ozdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu