Úhoř pečený na pánvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 49 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 85.7 mg
- Vláknina 4991.8 mg
- Vitamín A 4991.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře zbavíme ploutví, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 8cm dlouhé špalíky. Podél páteře uděláme podélný zářez, rybu osolíme, opepříme a marinujeme v citronové šťávě.
-
2
Potom úhoře obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle (nebo na oleji).
-
3
Upečeného úhoře posypeme petrželkou, obložíme plátky citronu a polijeme rozpuštěným máslem.