Husí játra na jablkách a cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Játra husí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 621.1 mg
  • Draslík 707 mg
  • Vláknina 5665.8 mg
  • Vitamín A 5665.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a odblaněná játra nakrájíme na 12 stejných plátků, obalíme je v mouce a pomalu dozlatova opečeme na másle po obou stranách. Vyjmeme je a necháme na teple.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Cibuli s jablky zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme vývarem a přidáme játra. Vše osolíme, opepříme a necháme už bez vaření asi 2 minuty táhnout.

  • 3

    Podáváme s cibulovo-jablečnou omáčkou a dušenou rýží.

Komentáře k receptu