Husí játra na jablkách a cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 621.1 mg
- Draslík 707 mg
- Vláknina 5665.8 mg
- Vitamín A 5665.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na 12 stejných plátků, obalíme je v mouce a pomalu dozlatova opečeme na másle po obou stranách. Vyjmeme je a necháme na teple.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Cibuli s jablky zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme vývarem a přidáme játra. Vše osolíme, opepříme a necháme už bez vaření asi 2 minuty táhnout.
-
3
Podáváme s cibulovo-jablečnou omáčkou a dušenou rýží.