Pečené jehněčí kotlety na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 28 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 279.3 mg
- Vláknina 7544 mg
- Vitamín A 7544 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Maso vcelku potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem rozmíchaným v pivu. Ochutíme solí a pepřem. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso ze všech stran zprudka, krátce opečeme. Poté přemístíme na plech a pečeme v troubě ještě 25min. Hotové zakryjeme alobalem a necháme ještě 5min odpočívat.
-
3
Mezitím rozmixujeme maliny, dáme do kastrůlku, zahřejeme a přidáme cukr. Vmícháme škrob rozpuštěný v trošce vody, přivedeme k varu a odstavíme jakmile omáčka zhoustne.
-
4
Maso rozdělíme na porce, doplníme malinovou omáčkou, případně cukrovým hráškem a ihned podáváme.