Taštičky s vlašskými ořechy a datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9256 kcal
- Sacharidy 2253 g
- Tuky 107 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 2253 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 20913.4 mg
- Vláknina 402509 mg
- Vitamín A 402509 mg
- Vitamín B6 7.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme nádivku - vlašské ořechy s datlemi nakrájíme na větší kousky a v misce je promícháme s cukrem a skořicí. Dáme jednu wontonovou placku na rovnou plochu a na ní vyklopíme jednu lžíci nádivky.
-
2
Okraje placky navlhčíme našlehaným vajíčkem a přiklopíme další plackou. Stlačíme okraje tak,aby nádivka při smažení nevypadla. Opakujeme celý postup i s ostatními plackami.
-
3
Ve fritovacim hrnci ohřejeme olej na 170 stupňů a taštičky smažíme dozlatova. Dáme pozor, aby nebyl hrnec přeplněn. Taštičky po usmažení necháme okapat na ubrousku.
-
4
Pocukrujeme, ozdobíme mátou a můžeme podávat.