Hruška a jablka s vanilkovým krémem
Suroviny
- 40 g Mandle
- 40 g Ořechy vlašské
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Jablka
- 2 ks Vanilkový lusk
- 1 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Brusinky sušené
- 2 polévková lžíce Růžová voda
- 2 polévková lžíce Olej kokosový
- 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 4 polévková lžíce sirup agávový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 38 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 615.3 mg
- Vláknina 21998.5 mg
- Vitamín A 21998.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechy a loupané mandle si namočíme do studené vody několik hodin předem. Poté je pokrájíme na menší kusy a dáme do mixéru. Přidáme k nim zrníčka ze 2 vanilkových lusků, agávový sirup, vodu, špetku soli, kokosový olej a vše mixujeme tak dlouho, až vznikne hladký vanilkový krém.
-
2
Omytá jablka a hrušku osušíme, rozkrojíme na poloviny, vyřízneme jadřince, ovoce pokrájíme na silnější plátky, které dáme do mísy. Posypeme je skořicí, pokapeme olejem, sirupem, přidáme omyté sušené brusinky a hrozinky, nakonec pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
-
3
Ovoce polijeme vanilkovým krémem a podáváme.