Mandlový čokoládový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 187.8 mg
- Draslík 49 mg
- Vláknina 875 mg
- Vitamín A 875 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a vložíme do lednice.
-
3
Čokoládu a máslo nakrájíme na kostky. Mandle jemně nastrouháme
-
4
V míse rozmícháme vejce, přidáme k nim cukr a pečlivě rozšleháme.
-
5
V kastrole na mírném plameni rozpouštíme máslo a čokoládu. Odstavíme z ohně, jakmile je máslo rozpuštěné a mícháme, dokud se nerozpustí i čokoláda a nevznikne hladká hmota.
-
6
Čokoládovou hmotu vmícháme do vajec, přidáme strouhané mandle a promícháme.
-
7
Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 25 minut. Zda je těsto upečené, zkusíme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, je koláč hotový.