Marcipánovo - ořechové cukroví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 31 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 304.2 mg
- Vláknina 6721.7 mg
- Vitamín A 6721.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Několik lískových ořechů si odložíme stranou na ozdobu, zbytek jich nasekáme najemno a na pánvi nasucho opražíme.
-
2
Na vál položíme marcipán, posypeme 3 lžícemi moučkového cukru, přidáme opražené nasekané lískové oříšky a zakápneme likérem. Ručně prohněteme v kompaktní těsto. Vysypeme na vál zbytek moučkového cukru a uhnětenou hmotu rozválíme na plát silný asi 0,5 cm. Rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 3 cm nebo formičkami vykrájíme různé tvary. Hotové tvary necháme asi 1 hodinu oschnout.
-
3
Připravíme si na plotnu středně velký hrnek s vodou a ve vodní lázni si postupně rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládovou polevu. Vzniklé cukrovinky rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu obalíme v hořké, druhou polovinu v mléčné čokoládě. Zbylou část od každé polevy si ponecháme stranou.
-
4
Celé lískové oříšky rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu z nich namočíme do zbytku hořké polevy poklademe jimi kousky polité bílou polevou. Druhou polovinu omočíme v bílé polevě a nazdobíme s nimi kousky máčené v hořké čokoládě.