Oříškové preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 210 g Máslo čerstvé
  • 370 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Ořechy lískové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 31.9 mg
  • Vláknina 2350.4 mg
  • Vitamín A 2350.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s rozdrobeným máslem. Přidáme moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, vypracujeme těsto. Necháme je asi hodinu v chladu odpočinout.

  • 2

    Na pracovní desce těsto vyválíme do tvaru válečku, nakrájíme na menší kousky. Z každého kousku vyválíme dlouhý proužek a svineme do tvaru preclíku.

  • 3

    Preclíky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasucho opraženými, nasekanými oříšky.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova a ještě teplé posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu