Tenké řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Čokoláda hořká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.75 šálek Mléko zahuštěné neslazené
  • 1.4 šálek Ořechy lískové
  • 0.125 šálek Cukr krupice
  • 2 šálek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1873 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 99.9 mg
  • Draslík 1078.9 mg
  • Vláknina 36145 mg
  • Vitamín A 36145 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 16.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech na pečení.

  • 2

    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 100 g másla, půlku připraveného cukru, rozpuštěnou čokoládu a drcené mandle.

  • 3

    Směs nalijeme do připraveného plechu. Pečeme 30 minut. Buchtu necháme vychladnout.

  • 4

    V hrnci smícháme mléko, cukr, javorový sirup a kondenzované mléko, zahřejeme a nakonec vmícháme drcené ořechy.

  • 5

    Touto směsí potřeme buchtu, nakonec ještě polijeme rozpuštěnou tmavou čokoládou.

  • 6

    Po ztvrdnutí nakrájíme na řezy a servírujeme.

Komentáře k receptu