Pikantní vepřový salát s hráškem
Suroviny
- 130 g Hrášek
- 500 g Vepřová kýta
- 180 g Cibulka jarní
- 30 g Koriandr čerstvý
- 40 g Arašídy
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 60 ml Limetková šťáva
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 41 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 700.8 mg
- Vláknina 8084.8 mg
- Vitamín A 8084.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 1 minutu, poté slijeme a necháme okapat. Maso osolíme a opepříme. Cibulku, koriandr a chilli papričky očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
-
2
Maso necháme grilovat na grilovací pánvi cca 10-14 minut. Poté ho vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli rozležet.
-
3
Připravíme si chilli dresink - chilli papričky smícháme s limetkovou šťávou, arašídovým a sezamovým olejem, cukrem a rybí omáčkou. V salátové míse smícháme hrášek, cibulku a chilli dresink, přidáme maso pokrájené na plátky, koriandr a arašídy. Opatřeně promícháme, dosolíme a dopepříme dle chuti a servírujeme.