Pikantní vepřový salát s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Hrášek
  • 500 g Vepřová kýta
  • 180 g Cibulka jarní
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Arašídy
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 700.8 mg
  • Vláknina 8084.8 mg
  • Vitamín A 8084.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 1 minutu, poté slijeme a necháme okapat. Maso osolíme a opepříme. Cibulku, koriandr a chilli papričky očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.

  • 2

    Maso necháme grilovat na grilovací pánvi cca 10-14 minut. Poté ho vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli rozležet.

  • 3

    Připravíme si chilli dresink - chilli papričky smícháme s limetkovou šťávou, arašídovým a sezamovým olejem, cukrem a rybí omáčkou. V salátové míse smícháme hrášek, cibulku a chilli dresink, přidáme maso pokrájené na plátky, koriandr a arašídy. Opatřeně promícháme, dosolíme a dopepříme dle chuti a servírujeme.

Komentáře k receptu