Arašídové kuře s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 5 g Zázvor mletý
  • 100 g Arašídy
  • 4 g Fagara
  • 5 ml Ocet rýžový
  • 40 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Víno rýžové čínské
  • 20 ml Omáčka sojová světlá
  • 40 ml Omáčka sojová pikantní
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.14 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 80.2 mg
  • Draslík 559 mg
  • Vláknina 5593 mg
  • Vitamín A 5593 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové misce smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky s lžící arašídového oleje, světlou sójovou omáčkou a rýžovým vínem.

  • 2

    V předehřátém woku rozpálíme arašídový olej a upražíme na něm chilli papričky a fagaru. Přihodíme maso s marinádou a opékáme 6 minut. Když začne měnit barvu, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a zázvor. Pečeme dalších asi 5 minut, až je maso dozlatova.

  • 3

    Na omáčku smícháme lžíci arašídového oleje, tmavou sójovou omáčku, vývar, cukr a kapku rýžového octa. Vlijeme na pánev k masu, promícháme, ale už nevaříme. Na závěr přisypeme nasekané arašídy, ihned podáváme.

Komentáře k receptu