Arašídové kuře s omáčkou
Suroviny
- 5 g Cukr třtinový
- 500 g Kuřecí prsa
- 5 g Zázvor mletý
- 100 g Arašídy
- 4 g Fagara
- 5 ml Ocet rýžový
- 40 ml Vývar zeleninový
- 10 ml Víno rýžové čínské
- 20 ml Omáčka sojová světlá
- 40 ml Omáčka sojová pikantní
- 3 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 0.14 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 80.2 mg
- Draslík 559 mg
- Vláknina 5593 mg
- Vitamín A 5593 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové misce smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky s lžící arašídového oleje, světlou sójovou omáčkou a rýžovým vínem.
-
2
V předehřátém woku rozpálíme arašídový olej a upražíme na něm chilli papričky a fagaru. Přihodíme maso s marinádou a opékáme 6 minut. Když začne měnit barvu, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a zázvor. Pečeme dalších asi 5 minut, až je maso dozlatova.
-
3
Na omáčku smícháme lžíci arašídového oleje, tmavou sójovou omáčku, vývar, cukr a kapku rýžového octa. Vlijeme na pánev k masu, promícháme, ale už nevaříme. Na závěr přisypeme nasekané arašídy, ihned podáváme.