Špagety se šproty a piniovými oříšky
Suroviny
- 200 g Šproty v oleji
- 400 g Špagety celozrnné
- 200 ml Víno bílé
- 1 hrst Hrozinky
- 1 hrst Oříšky piniové
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Fenykl nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 28 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 166.4 mg
- Vláknina 1735.4 mg
- Vitamín A 1735.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme.
-
2
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé.
-
3
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty.
-
4
Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme.