Špagety se šproty a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šproty v oleji
  • 400 g Špagety celozrnné
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Oříšky piniové
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Fenykl nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 166.4 mg
  • Vláknina 1735.4 mg
  • Vitamín A 1735.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé.

  • 3

    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty.

  • 4

    Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře k receptu