Jemný šunkový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Farmářská šunka 96% masa
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Jablka
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Brusinky
  • 3 polévková lžíce Mandle pražené solené
  • 2 polévková lžíce Žampiony - sterilované
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 114.5 mg
  • Vláknina 3591.6 mg
  • Vitamín A 3591.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1550.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny a omyté sušené brusinky pokrájíme na velmi drobné kousky. Oloupané pražené slané mandle nastrouháme na mlýnku. Omyté oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle.

  • 2

    Připravíme těstíčko na obalení: do mísy nalejeme mléko, přidáme hladkou mouku a vejce. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do těstíčka přimícháme všechny nastrouhané a pokrájené suroviny. Těstíčko dochutíme bílým pepřem a solí.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej. Dva plátky šunky silné 1-1.5cm obalíme v hustém těstíčku a osmažíme je dozlatova z každé strany. Šunkové řízky podáváme hned horké.

Komentáře k receptu