Nejlepší marokánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 100 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 100 g Kandované ovoce
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 73 mg
  • Vláknina 4900 mg
  • Vitamín A 4900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zvolna rozpustíme smetanu s cukrem. Přidáme med, máslo a vše povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Potom ke směsi přidáme mouku, kandovanou kůru, kandované ovoce a mleté ořechy. Dobře promícháme.

  • 3

    Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme lžící kopečky připraveného těsta a každý kopeček rozetřeme na placičku.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut.

  • 5

    Po vychladnutí marokánky potřeme rozpuštěnou čokoládou (nebo je v čokoládě namáčíme).

Komentáře k receptu