Krevetová korma

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže Basmati
  • 200 g Hrášek
  • 200 g Řecký jogurt
  • 50 g Mandle
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce pasta korma
  • 3 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 463.4 mg
  • Vláknina 23402.5 mg
  • Vitamín A 23402.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu.

  • 2

    Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme ji doměkka asi 10 minut. Přidáme korma pastu a skořici a smažíme ještě tři minuty. Přidáme vývar a vaříme další 3 minuty.

  • 3

    Poté přidáme hrášek a krevety (malé, můžou být zmražené), řecký jogurt, mandle (vcelku), sůl a pepř.

  • 4

    Vytáhneme skořici a omáčku zalijeme vařenou rýži. Podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu