Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Mrkev
  • 60 g Arašídy
  • 30 g Vlašské ořechy
  • 100 g Balkánský sýr
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 131.9 mg
  • Vláknina 5586 mg
  • Vitamín A 5586 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.

  • 2

    Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu