Koláč se zapečeným ovocem a s piniemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Oříšky piniové
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Kukuřičná krupice T 600
  • 230 g Meruňky sušené
  • 2.2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 430.6 mg
  • Vláknina 6191.2 mg
  • Vitamín A 6191.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava na pečení: dortovou formu vymažeme lžící másla a dno formy vyložíme pečícím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

  • 2

    Těsto: piniové oříšky nasekáme na drobno. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a kukuřičnou krupici. Změklé máslo s cukrem a se dvěma lžícemi mléka důkladně promícháme, přidáme citrónovou šťávu, strouhanou citrónovou kůru a vsypeme do směsi sušené ovoce. Roztok důkladně promícháme, poté do něj opatrně vmícháváme mouky s kypřícím práškem do pečiva. Těsto prohněteme do hladka a přemístíme do připravené formy, ve které koláč pečeme asi hodinu. Ke konci pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle, jestli je těsto upečené. Hotový koláč vyklopíme z formy, necháme zcela vychladnout a servírujeme jako moučník.

Komentáře k receptu