Francouzský chléb s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Oříšky piniové
  • 100 g Sýr kozí
  • 10 g Droždí sušené
  • 20 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 92.1 mg
  • Vláknina 6763.3 mg
  • Vitamín A 6763.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vlijeme vodu i olej, přidáme mouku, cukra sůl, promícháme. Přisypeme sušené droždí a důkladně hněteme několik minut do hladka. Přidáme nasekané piniové ořechy a kostičky kozího sýra, znovu pořádně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Vykynulé těsto rozdělíme na dva kusy, ze kterých vytvarujeme přibližně trojúhelníky a rozložíme na plech, vystlaný pečicím papírem. Trojúhelníky nařízneme do vějíře tak, aby jedna špička zůstala spojená, naříznuté pruhy od sebe mírně oddálíme. Takto vytvořené tzv. "fougasse" necháme ještě půl hodiny kynout na plechu, poté pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.

Komentáře k receptu